22 Şubat 2016 Pazartesi

HASANPAŞA KÖFTE

BUGÜNKÜ BLOGUMDA HASANPAŞA KÖFTESİ VE OLMAZSA OLMAZI PİLAV EŞLİĞİNDE HARİKA BULUŞAN 2 LEZZET HASANPAŞA KÖFTE TÜRK MUTFAĞININ OLMAZSA OLMAZIDIR DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR İSE YAĞSIZ KIYMA KULLANILMASI GEREKİR VE KÖFTEYİ AVUCUMUZUN İÇİNDE YUVARLARKEN ELİNİZİ HAFİF ISLATIN EMİN OLUN DAHA İYİ OLUCAKTIR.İSTEĞE GÖRE GARNİTÜRDE KONULABİLİR.PATATES PÜRESİ PÜRÜZSÜZ OLMALI


HASANPAŞA KÖFTE :
MALZEMELER:
500 GR YAĞSIZ KIYMA
1 ADET RENDELENMİŞ SOĞAN
4-5 DİLİM EKMEK İÇİ(UFALANMIŞ)
1 TUTAM MAYDANOZ
TUZ ,KARABİBER
PÜRE İÇİN:
2-3 ADET PATATES
1 SU BARDAĞI SÜT
1 KAŞIK TEREYAĞ
TUZ
ÜZERİ İÇİN:
KAŞAR PEYNİRİ(RENDESİ)

YAPILIŞI:
KIYMAYI YOĞURACAĞINIZ KABA ALIN .ÜZERİNE SOĞAN MAYDANOZ,EKMEK İÇİ TÜM BAHARATLARI KOYDUKTAN SONRA YOĞURMAYA BAŞLAYIN.CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIN AVUCUNUZDA ÇANAK ŞEKLİ VERİN KÖFTELERİ YAĞLANMAMIŞ CAM FIRIN KABINA DİZİN KÖFTELERİ ÖNCEDEN 200 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA 20 DK PİŞİRİN DİĞER TARAFTA PATATES PÜRESİ YAPIMI BAŞLANIR HAŞLANMIŞ PATATES ÜZERİNE TEREYAĞ SÜT TUZ EKLEYİN PATATES PÜRESİ PÜRÜZSÜZ OLMALI KÖFTELERİN SOSU İÇİN 2 ÇAY BARDAĞI SUYA 1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI EKLEYİN SOSU KÖFTELERİN ÜZERİNE DÖKMEYİN KABIN DİBİNDEN DÖKÜN PATATES PÜRESİNİ KÖFTELERİN OYUKLARINA YERLEŞTİRİN RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ EKLEYİN VE ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİN VE SERVİS YAPIN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder