26 Şubat 2016 Cuma

HAYDARİ

GÜZEL MEZELERDEN BİR TANESİ HAYDARİ TÜRK MUTFAĞININ EN ÖNEMLİ YOĞURTLU MEZELERİNDEN BİRİDİR .

HAYDARİ
MALZEMELER:
6 YEMEK KAŞIĞI SÜZME YOĞURT
1 TUTAM DEREOTU
1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
1 TATLI KAŞIĞI NANE
1/2 ÇAY KAŞIĞI TUZ 
1 DİLİM PEYNİR 
1 DİŞ SARIMSAK

YAPILIŞI:
1 DİLİM PEYNİR BİR KARIŞTIRMA KABINA ALINIR. DAHA SONRA DEREOTU VE SARIMSAK İNCE KIYILIR VE KABA DÖKÜLÜR .SÜZME YOĞURT EKLENİR.DİĞER TARAFTA YAĞ VE NANE ERİTİLİR VE KARIŞIMA DÖKÜLÜR VE BLENDERDEN İYİCE ÇEKİLİP DOLAPTA 15 DK BEKLETİLİR SUNUM SERVİSİ İÇİN NANE TEREYAĞ SOSTAN DÖKÜLEREK SERVİS YAPILIR AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder