21 Şubat 2016 Pazar

TATLI

İLGİNİZ VE DESTEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER ,
SİZLERE BUGÜNKÜ BLOGUMDA DENEMİŞ OLDUĞUM TARİFİNİ ÖZEL BİR DERGİDEN ALDIĞIM BİR TATLI TARİFİNİ PAYLAŞIYOR OLACAĞIM ÖZELLİKLE BİZİM RAMAZAN SOFRAMIZDA HER DAİM OLAN BİR TATLI ANTEP FISTIKLI KADAYIFLI MUHALLEBİ 
KADAYIF YADA TEL KADAYIF GÜNÜMÜZDE UN VE SUYUN KARIŞTIRILMASIYLA ELDE EDİLEN HAMURUN İNCE TELLER HALİNE GETİRİLMESİ SONUCU ELDE EDİLEN BİR YİYECEKTİR.EN ÇOK BALKANLAR,TÜRKİYE VE ORTA DOĞU ÜLKELERİNDE TATLI OLARAK TÜKETİLİR.KADAYIF SÖZCÜĞÜ ARAPÇADAN GELEN' KADİFE' SÖZCÜĞÜN ÇOĞULUDUR KADAYIF TATLISI YAPTIĞIMIZDA ÜZERİNE ANTEPFISTIĞI,YADA KAYMAK KOYARAK SERVİS EDERİZ .

ANTEP FISTIKLI KADAYIFLI MUHALLEBİ:

MALZEMELER:
 250 GR TEL KADAYIF 
30 GR TEREYAĞ
3 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
50 GR  ANTEP FISTIĞI İÇİ

MUHALLEBİ İÇİN:
1 LİTRE SÜT 
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
2 PARÇA DAMLA SAKIZI
1 DAMLA VANİLYA ESANSI
3 YEMEK KAŞIĞI PİRİNÇ UNU

YAPILIŞI:
KADAYIFLARI KÜÇÜK PARÇALAR OLACAK ŞEKİLDE UFALAYIN FIRIN TEPSİSİNE YAYIN VE SICAK FIRINDA 2-3 DAKİKA BEKLETİN.KADAYIFLARI TENCEREYE ALIP ÜZERİNE TEREYAĞ,ŞEKER KOYARAK KAVURUN.UFALANMIŞ ANTEP FISTIĞI EKLEYİP KAVURMAYA  DEVAM EDİN .TENCEREYİ OCAKTAN ALIP KARIŞIMI ILINDIRIN.DİĞER TARAFTA SÜT, TOZŞEKER,PİRİNÇ UNU ,VANİLYAYI  BİR TENCEREYE ALIN.ORTA ATEŞTE KOYULAŞINCAYA KADAR PİŞİRİN.EZİLMİŞ DAMLA SAKIZLARINI EKLEYİP ERİYİNCEYE KADAR KARIŞTIRIN.OCAKTAN ALARAK SOĞUMAYA BIRAKIN.MUHALLEBİYİ CAM KUPLARA PAYLAŞTIRIN ÜZERİNİ ANTEP FISTIKLI KADAYIFLA SÜSLEYİP SERVİS YAPIN.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder