24 Şubat 2016 Çarşamba

^MANTI^

GELENEKSEL TÜRK MUTFAĞINDA ÖNEMLİ BİR YERİ OLAN MANTI UFAK TEFEK DEĞİŞİKLERLE GÜNÜMÜZE KADAR GELEN GEÇMİŞİ ÇOK ESKİ YEMEKLERDEN BİRİDİ.ÇEŞİTLİ BAHARATLARLA ÇEŞNİLENDİRİLEN KIYMANIN,KÜÇÜK HAMUR PARÇALARININ İÇİNE KONULMASI VE SUDA HAŞLANILMASI İLE YAPILAN YEMEK .ESKİ TÜRKLERDE 'TUTMAÇ' AŞINDAN TÜREYEN MANTI SOFRALARDA ÖNEMLİ BİR YER TUTMUŞTUR.GÜNLERDEN MANTI GÜNÜ ; 

MANTI:
MALZEMELER:
500 GR UN
2 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞI SU
1 TATLI KAŞIĞI TUZ

HARCI İÇİN :
500 GR  KIYMA
100 GR ORTA BOY SOĞAN
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1/2 ÇAY KAŞIĞI TAZE ÇEKİLMİŞ KARABİBER
1/2  DEMET MAYDANOZ

YAPILIŞI:
UNU HAMUR YOĞURMA KABINA ELEYİP ORTASINI AÇINIZ.ÜZERİNE YUMURTA SU TUZ KOYARAK SERTÇE BİR HAMUR YAPARAK GÜZEL BİR ŞEKİLDE YOĞURUN.ELDE EDİLEN HAMURU,NEMLİ BEZ ALTINDA 20-25 DAKİKA DİNLENDİRİN İÇ HARCI İÇİN TÜM MALZEMELERİ BİR KABA KOYARAK GÜZEL BİR ŞEKİLDE HAZIRLAYIN.DİNLENEN HAMURU UN SERPİN VE OKLAVA YARDIMIYLA DÜZGÜN BİR ŞEKİLDE AÇINIZ.AÇILAN HAMURU 2-3 CM KARELERİNE KESİN.HAZIRLANAN İÇTEN KARELERE YERLEŞTİREREK KARŞILIKLI KÖŞELERİ BİRLEŞTİRİN .MANTILARI İYİ KAPATIN MANTILARI FIRINA KOYUP HAFİFÇE PEMBELEŞTİRİN.DAHA SONRA HAŞLAMA SUYUNDA MANTILARIMIZI HAŞLAYIP SERVİS İÇİN YOĞURT İSTEĞE GÖRE SARIMSAK KOYABİLİRSİNİZ.(BEN SARIMSAK KULLANDIM).SOSU İÇİN ZEYTİNYAĞI,SALÇA,PULBİBER KAVRULUP MANTILARIMIZIN ÜZERİNE DÖKÜLÜR ...


1 yorum: